Material educatiu en Català

 

MycoSynVac té per objectiu desenvolupar nous tipus de vacunes i, per tant, noves solucions per fer fron a una de les preocupacions més grans en salut pública: la resistència als antibiòtics. El desenvolupament d'aquesta resistència és deguda, principalment, a un ús desmesurat i inadequat d'antibiòtics. Per aquesta raó, és clau divulgar bones pràctiques i coneixement científic dels antibiòtics i de les vacunes a les futures generacions per contribuir a guanyar la batalla contra els bacteris ressistents.

 

Amb aquest objectiu, hem desenvolupat aquest material educatiu (veure enllaç a sota) per ajudar els professors a organitzar una activitat educativa sobre aquesta temàtica. Aquesta activitat va dirigida a estudiants de secundària d'edats compreses entre els 14 i els 16 anys. L'activitat sencera dura de 2 a 3 hores i es pot dividir en vàries sessions. A més, els estudiants podran ampliar el seu coneixement alhora que gaudir jugant al vídeojoc "Battle for Cattle". Aquest joc ha estat creat i desenvolupat per l'empresa Biofaction i els científics de MycoSynVac (de lliure accés online o mitjançant descàrrega gratuïta de l'aplicació per a dispositius Apple o Android).

 

 

PDF iconBattleForCattlePresentation_CAT.pdf  /  PDF iconGuia profesores_CAT.pdf

 

 

 

“Battle for Cattle” és un vídeojoc divertit d'estratègia que et permetrà posar-te al a pell d'un científic. La teva missió serà contenir la propagació d'infeccions mortals provocades pel bacteri Mycoplasma que infecta el bestiar. A més, hauràs de trobar una solució a la resistència dels antibiòtics.

 

"Vam fer aquest joc per a què gent de totes les edats parlin d'aquest repte enorme que és la resistència als antibiòtics", va dir Maria Lluch-Senar, científica del CRG que lidera el projecte. “Els jugadors seran confrontats amb una situació complexa en la qual els antibiòtics dels quals disposen deixaran de funcionar. Aquest fet els obligarà a desenvolupar noves maneres de combatre la propagació d'infeccions que maten el bestiar, tals com vacunar les vaques”, afirma Maria. “Estic molt orgullosa d'aquest joc que hem creat amb Biofaction”, afegeix. “No hi ha molts vídeojocs que reflecteixin la vida real i la recerca d'avantguarda de manera tan alegre i vistosa. He vist amb els meus propis ulls com nens y pares i mares juguen entusiasmadament junts i espero que molts altres puguin gaudir-lo”.


 


Formulari de evaluació: Si us plau, omple aquest formulari sobre aquest material educatiu. Com és una versió pilot, ens agradaria que compartissis les teves sugerències i comentaris amb nosaltres. Només requereix  uns minuts i ens ajudarà molt a millorar aquest material. Moltes gràcies